keep-calm-mercury-is-not-retrogradeХайде, спокойно вече! Има какво да празнуваме. Не, че този път ретро- движението на Меркурий беше толкова важно, че да го обсъждат всички важни и „сериозни“ сайтове! Но има един аспект, който никой не обсъждаше адекватно и то е транзитирането му/ на Меркурий/ вече почти месец  към също така ретроградния Сатурн и квадратурата му с Нептун./За справка: крими хрониките за „събития“ между родители и деца, катастрофи, инциденти с млади хора/.
За щастие, този аспект също разпада и това ме накара да се замисля, дали да не започна по-често да отбелязвам едни от наистина важните астрологични събития, вместо да оставям хората, които наистина обичат астрологията да се информират от тежко непосветени, които нямат един ден астрологична практика.
Разбирам, че статус със заглавие

“ Внимание! Меркурий е ретрограден!“

генерира лайкове, но смятам, че не трябва хора, които нямат общо с астрологията да не пишат какво ни очаква в следствие на това. Може би, астролозите, които наистина имат какво да кажат по темата са заети с работата и клиентите си?!Добре е, че понякога все пак се появяват и смилени текстове, но за мое лично съжаление това се случва все по-рядко. По темата напоследък пишат т.нар сериозни журналисти не без ирония към астрологията. Това, което лично мен ме изненадва, защо след като се отнасят с „недоверие“ към астрологията, редовно ме посещават за консултации?

И сега сериозно. аспектите, които предстоят не са особено тежки, но не са и леки. Ретроградното движение на Сатурн най-вероятно още поне три месеца ще замъглява главите на всички властимащи и законите, които ще бъдат приемани ще бъдат в ущърб на хората. Попадайки в огнения Стрелец ще донесе загуби за земеделието, от което също не следва нищо розово.

Съвпада на Венера и Юпитер също не е много добър за хората, които искат да стабилизират връзките си. Попаднали в знака на любовните авантюри Лъв, тези две планети ще карат хората да гледат повече встрани. Това е предпоставка за авантюри и изневери, касаеща особено онези връзки, които не са дали заявки, че ще преминат в брак. Това го знаят всички, които са ме питали за летни дати за сватби ;)

Отделно от това от 24 юли Венера става ретроградна в дева/ една от най-лошите и позиции/, но за това по-късно…

Не искам да плаша никого, защото знам, че дори най-трудните аспекти могат да бъдат неутрализирани, но глупаво е по астрологични теми да се изказват хора, които нямат опит в астрологичните прогнози и анализи. Хайде, спокойно вече! Меркурий не е ретрограден! Аз планирах почивката си, от която вероятно ще се завърна с финализирана най-новата ми книга“Как да направим хороскопа си сами“ и това ще бъде моят принос в морето от информация на астрологична тематика! Пожелавам и на вас да имате принос в подобряването на вашата работа, връзки, приятелства! До скоро!

Марияна Добранова

 

Share