venus-retrogradeОстанах изненадана как хора, разбиращи от астрология, колкото аз от атомна физика да изказват всякакви тези относно ретроградното движение на Венера. Е, колко пък да е важно това? Ами, честно да си кажа, това движение наистина може би ще има значение за някои хора, но за по-голямата част от хората няма да окаже кой-знае какво отражение. Да, разбира се положението и в Лъв може би за някои хора/ онези с натална Венера в Лъв или Водолей/ ще имат леко напрежение с партньорите, но това си е в реда на нещата. Или, аспектът с Уран, най-вероятно ще дойде в повече на някои други/онези с Венера в Скорпион/ и те ще се разделят с партньорите си, но за това 1. Явно е било крайно време; 2. Е напълно осъзнат процес, който би донесъл само позитиви на притежателите си.

По-важен е друг аспект. Вече НЕ ретроградният Сатурн прави аспект с Марс в Рак. Ето, това е което следва да ни вълнува сега. Този аспект може да доведе до ненужно насилие над жени и деца, катастрофи, наводнения и всякакви процеси, предизвикани от хората, с които Природата може да ни накаже. Квадратурата му с Юпитер също носи напрежение и то в отношенията между големите страни в света. Юпитер/ една от най-големите страни Русия/ не може да превъзмогне егото си/Лъв/ и въведе носи санкции върху продукцията от ЕС/ Венера в Лъв/ и изгори голяма част от вноса на границите си. Турция/ Сатурн в Скорпион/ нападна ИД/ тригона на Сатурн и Марс/ и от това произлязоха няколко атентата в страната. Турция е под знака Скорпион и излизането на Сатурн от този знак/ който е разположен добре там, въпреки думите на някои колеги( Сатурн в Скорпион, Плутон в Козирог-отличен аспект и за двете планети. Труден да, но добър и оздравителен) ще доведе до излишна инвазия на насилие…

Та на фона на тези важни неща, какво тук значи една ретроградна Венера, която на всичкото отгоре е поставена в една от най-добрите си позиции/в Лъв/?!

Хайде, стига за днес. Скоро ще напиша какво ще ни донесе преминаващия на 11.08 в Дева Юпитер и Сатурн в Стрелец, а дотогава: внимавайте в чии прогнози се вслушвате :)

Хубав август!

Марияна Добранова

Хороскоп за август 2015

 25 юли в 7.05 Първа Четвърт в Скорпион. Склонни сме да спорим с всички и това не винаги ще работи в наша полза. Най-добре в напрегнати ситуации да се опитаме да задържим гнева си и да решаваме проблемните ситуации без конфликти.

Скорпион

През този месец ще имате възможност да реализирате кратко пътуване в компанията на любим човек, не я пропускайте.Разчитайте предимно на личното си излъчване, чар и убедителност. Спазвайте правилата и се съобразявайте с мнението на събеседниците си.

Риби

Късметът ще бъде на ваша страна и това ще ви помогне да реализирате отдавна планираните си проекти. Успех ще имат тези от вас, които гледат мащабно на делата си. Ако отдавна обмисляте някакви промени у дома или свързани с ежедневието ви сега ще имате възможност да ги осъществите.

Рак

Имате шанс за подобрение на атмосферата преди всичко на любовния фронт, затова се възползвайте от него, но внимавайте и се пазете от недоброжелатели или завистници. Контактите в обществото са белязани от запознанство. Последното при мнозина може да се трансформира в интимна близост.

31 юли в 13.44ч. Пълнолуние във Водолей. Ще бъдете напрегнати от заобикалящата действителност, но това преди всичко се дължи на вашата прекалена емоционалност и на склонноста ви да преувеличавате всичко, което се случва около вас.

 Водолей

През август ще имате възможност да докажете правотата си в стар спор, да стабилизирате позициите си и дори да напреднете. Излъчването ви е много силно, използвайте го. Въздържайте се от прекален израз на емоции, защото така ще покажете слабите си страни, а от това рано или късно някой ще се възползва.

Близнаци

Основното за вас е да полагате вас усилия в работата си, само така ще бъдете надарени и с късмет от звездите е постигане на така желания от вас  успех. Много е важно да преценявате контактите си. В края на приода може да довършите сделка с недвижимо имущество.

Везни

През този месец ще имате нужда сериозна концентрация за успешно преодоляване на евентуалните пречки, свързани с посредници или хора, от чийто подпис може да зависят проектите ви. Очаквайте напрежение от страна на хора от най-близкото обкръжение. На любовния фронт нещата са отлични и това ще ви помогне да преодолеете трудностите.

7 август в 5.03ч. Последна Четвърт в Телец. Ако отдавна обмисляте някакви промени у дома или свързани със семейството ви- ще имате възможност да ги осъществите.

Телец

През следващия месец ще ви се наложи да мислите позитивно, макар да имате затруднения на работното си място или парите да не ви достигат. Действайте праволинейно, дори когато ви се иска да експериментирате с цел постигане на по-високи резултати. В крайна сметка нещата ще се решат във ваша полза.

Дева

В семейството ви ситуацията е стабилна, не допускайте дребни конфликти да нарушат взаимоотношенията ви с братя или сестри. По отношение на ежедневните ви ангажименти, ще се справяте с успех, защото повечето от вас могат да насочват градивната си енергия точно в целта.

Козирог

Заложете на традиционния похват, ако стартирате нови проекти. През август отделете време предимно за важни срещи и разговори, ако искате да ви стигне времето за всичко, което сте планирали. Не е изключено скоро да ви потърсят стари познати, които не сте виждали с години. Имате шанс за много успешна любовна връзка. Не го пропускайте!

14 август 14.54ч. Новолуние в Лъв. Периодът е много хубав за срещи с влиятелни личности, за начало на преговори и за сделки с недвижими имоти. Онези, които са определили месеца за важно делово пътуване, не бива да го отлагат.

 Лъв

Проблем, с който всеки друг би се справил като на шега, за вас ще се окаже труден най вече заради намесата на хора, които нямат необходимата компетентност. Няма значение кое ще решите по-напред – дребните или големите проблеми, важно е да има резултат. Ще получите предложение, на което няма да можете да откажете.

Стрелец

Ще се върнете към предишна дейност по чуждо желание и това ще е много добре за вас. Отново е добре да заложите на интуицията, ако ви се налага да вземете важни решения. Вслушайте във вътрешния си глас и съдбата отново ще бъде благосклонна към вашите желания. Вашето красноречие, съчетано с обаяние ще ви отвори дори плътно затворени досега врати.

Овен

Желателно е да не общувате с хора, които са с различни от вашите възгледи, ако искате да преминете през този етап без затруднения. Интересно занимание ще ви позволи да избегнете резки спадове в настроението.Трезвият ум и интуицията ще ви помогнат блестящо да се справите със сложна ситуация.

Повече: в актуалния брой на списание ELLE-България

Share