astro_18-300x225Юпитер се смята за планетата на късмета. По негово движение и аспекти можем да дадем информация за това къде бихме могли да имаме късмет, да получим богатство или да намерим подходящи партньори. Но не винаги. Това се случва, при условие, че планетата е добре поставена. Днес Юпитер премина от знака Лъв, в знака Дева.

Планетата, която символизира разширението, в знака, който се свързва с ограничението. Това не е най-добрият аспект на Юпитер, независимо, че в повечето случи неговото влияние се смята за благотворно. докато Юпитер беше в Лъв имахме възможност да планираме важни и големи дела, като повечето от тях ни донесоха слава и пари, или поне признанието на близките ни. Положението на голямата планета в  Дева е много различно. Тук ще ни бъде доста трудно да реализираме големите си планове, защото каквото и да искаме ще успяваме да се справим само с проектите, които сме планирали добре. Нищо няма да получаваме даром, работата няма да ни спори, ако не сме се вгледали дори в най-дребните подробности около нея. Трудността ще дойде от това, че ще ни се наложи да приложим всичките качества на огнения Юпитер с ресурсите на дребнавата и педантична Дева, а това, повярвайте ми никак не е лесно. Все едно да носиш обувки номер 42 и да се опиташ да обуеш номер 38. Дори и да стане, ще бъде много трудно и меко казано неудобно :) Всяко нещо, с което се занимаваме трябва да има своето практическо приложение. Усилията ни следва да бъдат насочени към подобряването на средата, преглеждане на документи, планиране на разходи и най-важеното -пестеливост. Ще приложим това и към хората, с които комуникираме, ще отсеем важното, от маловажното, ще редуцираме разходи и приятелства. Започва голямото почистване! И колкото по-смело и решителни сме, когато го правим, толкова по-добре ще ни се получи.

Ако в рождената ви карта Юпитер се намира в знака Дева, това означава, че някъде в периода между август 2015 и септември 2016 ще преживеете юпитерово възвръщане. През тази година човек има възможност да разшири кръгозора си чрез образование, спорт, пътуване. С Юпитер в Дева се научаваме да сме щастливи не само когато сме постигнали целите си, докато работим, докато сме в процеса. Той постоянно ще ни подсеща, че важното е в детайлите, във връзките между тях, в дребните подаръци на съдбата и планирането.

Докато Юпитер е в Дева, а той ще е до септември 2016 трябва да знаем, че ако не подредим живота си, нищо няма да върви така, както искаме. И колкото по-рано започнем, толкова по-лесно ще ни се получава.

Най-лесно ще бъде за Козирозите и Телците. Девите, Скорпионите и Раците ще търсят начини да поемат напрежението между енергията на Юпитер и тази на Девата, но не винаги ще успяват,  докато Стрелците, Рибите и Близнаците ще се видят в истинско чудо. Те ще създават хаос около себе си и ще побъркват всички наоколо, като в повечето случаи нещата нещата ще се нареждат по невероятен начин и те няма да имат никакъв контрол върху това. Овните и Лъвовете поне половин година ще носят благотворното влияние на Юпитер в Лъв, а Везните и Водолеите както винаги ще чакат някой друг да им подреди живота.

Марияна Добранова

 

Share