chesley_bonestell_solar_systemСпоред едно поверие, скандинавският Бог на злото и огъня Локи нахълтал неканен на празненството като 13-ти гост и коварно убил със стрела от имел бога на радостта Балдер. Земята потънала в мрак и траур. От петък насам много пъти ме питаха дали нападенията в Париж имат връзка с датата 13-ноември, петък. Аз се чудех какво да отговоря, защото и без моите коментари хората изпитват достатъчно страх и дори паника, но все пак вместо да отговарям на десетките запитвания реших да напиша няколко думи по темата.

Ако вземем всяка нормална седмица от годината, то датата 13-ти петък не би била проблем сама по себе си. Но, когато човек започне да се замисля,  започва да търси и намира отговори.

На първо място, точно тази вечер Марс/ планетата, която ни дава информация за всички прояви на агресия, насилие и желание за доминиране/ преминава в най-лошата си позиция – във Везни и съвпада с Венера/ планетата, която управлява френската нация/. Позицията на Марс във Везни е слаба, защото кара хората, които имат сила и воля да търсят подкрепа и партньорство точно от онези, които най-малко биха потърсили при нормални обстоятелства.Отделно от това, същият този Марс съвпада с Юпитер/Върховният Бог- гръмовержец в римската митология, Бог на победоносната война, на опазването на границите и също попаднат в този момент в една от най-слабите си позиции в Дева/.Тоест- двата Бога на Войната и злото един до друг. Както съм писала в книгата ми“Зодии на път“ – френската нация е под знака на Везни, самият Париж е град с много силно влияние на знака Дева. При този аспект, ако бихме погледнали една астро-географска карта бихме могли да кажем, че очакваме събитие в страна или град под влиянието на Дева, което би било важно или за неговия народ/ под влиянието на знака Везни/ или за неговите партньори/също под влияние на Везни/.

Юпитер и Марс заедно управляват освен военните действия също така и спорта. Затова, очакваме хората, които са свързани с тях да са или военни или спортисти. Това предстои да се разбере-дали тези хора са воини, или обикновени граждани. Дали някой от тях се е занимавал със спорт, или не.

В същия този ден, Уран/Богът на неочакваните действия, на диктатурата и революциите/ попада в знака Овен/ най-агресивния знак в Зодиака и най-силно свързан с войната и военните действия/и сключва много неприятен сам по себе си аспект с Плутон/ Богът на подземното царство, управител на всички подземни ресурси и насилието/, който попада в знака Козирог/ знак, който се свързва с институциите, закона и рестрикциите/. Този аспект, ако го бяхме разгледали в една нормална астрологична карта бихме могли да го разтълкуваме така: Очакваме напрежение и инциденти, свързани с насилие срещу закона и държавността идващи от страна на военна организация или свързана със земя под знака на Овена/ почти всички страни в близкия Изток /и най-вече Сирия/, които граничат с пустиня са под знака на Овен/, това ще доведе до дестабилизация и паника/заради квадратурата между тежките планети/. Единствените, които няма да се поддадат на паниката ще бъдат водачите и спортистите.

Луната в този ден е в знака Стрелец.Един знак, който се свързва с експанзията, но и с рекламата и разпространението на информация. Ако аз бих избрала да направя събитие, което бих искала да стигне до по голяма група хора, то непременно бих избрала за него ден, в който Луната е в Стрелец. И като добавим и аспекта на Луната към Юпитер/също свързан с експанзията и мащаба/, който е квадратура, то бих могла да кажа, че събитието би ударило по емоциите и страховете на големи групи хора. А какъв по-голям ефект може да има едно подобно събитие, освен ако се направи в ден, по условие каращ целият християнски свят да настръхва, какъвто е 13- петък?

Тук ще перефразирам една арабска поговорка: Печели войната не онзи, който успее да вземе повече жертви, а онзи, който успее да всее повече страх сред воините на врага!

Молим се за всички загинали по света, както в Париж, така и на руския самолет, така и в Ливан и Турция!

Марияна Добранова

 

 

 

 

 

 

 

Share