poseidon(3)Как ще се отрази на човечеството транзитиращият Нептун в Риби

От известно време повечето астролози се занимаваха с трудните аспекти и на Уран, Сатурн, Плутон. Докато гледахме тези аспекти забравихме за най-важната промяна в ситуацията около тежките планети и тя е влизането на планетата Нептун в собствения си знак Риби на 4 Април 2011 г. Той ще остане там почти 14 години и ще излезе окончателно от него на 26 Януари 2026 г.

Транзитиращият Нептун ще провокира социални промени в обществото, които ще проникнат дълбоко в колективното съзнание и ще направят хората по-чувствителни към необходимостта от промяна. Нептун в Риби ще ни направи също по-милосърдни към страдащите и по-отговорни, а това ще ни провокира безрезервно да помагаме на нуждаещите се.

Липсата на вода и продукти ще ни направи по-чувствителни към темата за ограничените ресурси на нашата планета, а глобалното затопляне ще предизвиква разтапянето на полярните ледове, от което произлиза непрекъснатото покачване на нивото на световния океан.Това ще доведе до по-специално отношение към природата и вниманието на обществото ще бъде обърнато към необходимостта от по-добра грижа за околната среда.

През този период ще се появят нови лекарства или методи за лечение на неизлечими болести. Нетрадиционната медицина, хомеопатия и холистична медицина, базирана на принципа за баланса между дух, ум и тяло също ще преживеят прераждане и разцвет, докато Нептун транзитира  в знака Риби.

Много от нас ще търсят спасение на духовният си мир, чрез изкуството, музиката и киното. Други от нас ще потърсят изход от реалността, като се изолират и усамотят в собствен свят. Крайните резултати от тези промени ще бъдат много позитивни и ще донесат на хората мир и спокойствие. Вярата, че можем да постигнем идеалите и мечтите си ще ни помогне да преодолеем страховете си от разбитите илюзии, защото
Нептун ще помогне на всеки от нас да се вгледа във вътрешният си свят.

Посланието на Нептун е свързано със съпричастност, разбиране, добрина и обич! За всеки знак от зодиака промяната ще бъде свързана с различни сфери на живота и общуването с другите, но всички ще се обърнат
към духовността, хармонията и очакването на времето в което ще оценим както трябва стойността на водата, нейната памет, вярата и мистиката и да се обърнем към древните послания и тайни, които носят цялата информация за бъдещето на човечеството! Духовните учения ще бъдат развити и все повече хора ще се обръщат към медитацията и молитви за постигане на Космическата хармония! 

Share