349045_15623913_lzГлобалните епохи

Светът съществува от около 26 000 години. Ако ги разделим на 12, получаваме около 2166 години. Толкова средно би трябвало да продължи една астрологична епоха. Заради прецесията на Земята епохите се движат обратно на зодиака.

Приема се, че светът е създаден в Епохата на Лъва – символ на раждането и сътворението. Тази епоха е продължила от 10 000 до 8000 г.  пр.Хр. Тогава на Земята са се появили първите хора.

Епохата на Рака – 8000–6000 г. пр.Хр., кара хората да се обединяват в групи (племена), за да създадат семейство, дом, да развият и земеделие. Тогава се развива селското стопанство. Това е епохата на Богинята майка, закрилница на плодородието.

 Епохата на Близнаците (6000–4000 г. пр.Хр.) помогнала на хората да развият езиците и писмеността.

 През Епохата на Телеца (4000–2000 г. пр.Хр.) се развиват изкуството и архитектурата. Откриват се нови храни и се появяват първите удоволствия.

 Последвалата Епохата на Овена (2000 г. пр. Хр. – 1 г. сл.Хр.) е период на войни и завоевания. Гърция и Рим достигат своя разцвет и завоюват големи територии.

 През последните 2000 години беше Епохата на Рибите, когато се развиват религиите, някои от болестите и хората еволюират в позитивен и негативен план. Това е епохата на християнството, а календарът започва да се дели до Христа и след него. Тя символизира жертвата за другите.

Вече навлязохме в епохата на Водолея, наричана още New Age и ерата на Любовта.

Как да продължим в епохата на Водолея

 

След 2011 година небесният ред се променя и това ще доведе до кардинални промени на Земята. Завършващата около 2000 година епоха на Риби е под знака на християнството,белязана е от промени, страдания и трансформация. След нея настъпва епохата на Водолея, която се характеризира с любов, светлина и търсене на духовност.

Епохата на Водолея ще ни даде свобода, която на моменти ще бъде подлагана на изпитания….Промяна в партньорските връзки, промяна в мисленето, промяна в отношенията, неприемане на остарели модели ще бъдат нашите пътеводни светлини в Новото време! След 2012-а започват духовно космическите изменения и Епохата на Водолея.Всекикойто се интересува от това какво следва след 2012 година, може да намери много информация по въпроса – от строго научна до силно спекулативна. Истината е, че всеки ще бъде засегнат от бъдещите събития. Изводите, които ще направи за себе си, ще се определят изцяло от неговото съзнание.

Ако обърнем внимание на големите космически промени, то 2012 година е само нищожен отрязък от един универсален процес, който фактически едва ли има начало и край.

С това твърдение навярно ще разочаровам всички, които копнеят за безсмъртие, единство и космическа любов. Обичам футуристичното мислене и „духовността”, но вярвам, че промените в света ще дойдат от нас самите. А дали ще са хубави, или лоши, също зависи само и единствено от нашето желание да променим първо себе си и след това всичко около нас.

Повечето изменения в Космоса са придружени от геоложки, климатични последствия за Земята и човечеството. Тези промени имат значение за всички, които търсят духовния път. Времената на духовна криза предоставят възможност да постигнем по-високо развитие на съзнанието, но това свързано с нашия опит, познание, среда и не на последно място – с нашето шесто чувство.

Епохата на Водолея означава преди всичко Промяна. Учителят Дънов казва, че в бъдещето хората ще бъдат красиви и с високо чело, няма да страдат от болести, бракът ще изчезне като институция и хората ще се придвижват от една точка на земното кълбо до друга много бързо. Църквата си има своята теория за Новата епоха.

Ние, астролозите, вярваме в нова зодиакална промяна за цялата планета. Всички теории предричат промяна към по-добро.

Земетресението и аварията в Япония през 2011 г. не са случайни. В нощта на 11 срещу 12 март същата година Уран навлезе в Овен и с това постави началото на епохата на Водолея. В нея ни очакват големи политически, природни, икономически и междучовешки сътресения, в които ще оцелеят онези, които мислят и действат оригинално.

В епохата на Водолея ни очаква нещо невероятно, непредсказуемо, което ще преобърне целия свят. Мъдростта на зодиака ще ни помогне да се подготвим за промените.

Аз вярвам в това, а вие?

Повече за Епохата на Водолея може да прочетете в книгата на Марияна Добранова

 

 Plan B-Как да продължим в Ерата на Водолея“…

Share